Vuurtorenweg Scheveningen

Over dit Project

Locatie: Scheveningen
Ontwikkelaar/opdrachtgever: Kondor Wessels Vastgoed
Architect: Oever Zaaijer
Aannemer: Veluwezoom Verkerk
Omvang: 12.900 m² en een ondergrondse parkeergarage
Status: In uitvoering 

Omschrijving:

Het project behelst een woongebouw inclusief parkeergelegenheid en wordt gerealiseerd in de duinen van Scheveningen waar zich het voormalige kantoorgebouw van Rijkswaterstaat bevond. Het woongebouw bestaat uit zeven bouwlagen, waarvan één bouwlaag zich onder het maaiveld bevindt. In de bouwlaag onder het maaiveld kunnen de bewoners parkeren. Het gebouw heeft een rechthoekige plattegrond en ter plaatse van de gevels uitkragende balkons. De gevels op de 4e en 5e verdiepingsvloer springen terug ten opzichte van de gevels van de bouwlagen daaronder. 

De hoofddraagstructuur is een staalskelet met breedplaatvloeren. Ter plaatse van de gevels zijn de stalenkolommen vervangen door prefab kolommen.

Onder andere een uitdaging was het realiseren van de kelder vanwege de naastgelegen monumentale vuurtoren en woningen. In samenwerking met verschillende partijen hebben we een uitvoerbaar plan kunnen bedenken om de oude kelder te slopen en de nieuwe kelder te realiseren, zonder dat er schade optreedt bij de belendingen.